De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Scheurvorming vloeren

Het moge duidelijk zijn dat scheuren in de vloer niet alleen onaangenaam voor het oog zijn, maar ook een slechtere warmte-isolatie van het huis als gevolg hebben. Door de scheuren lekt warmte naar buiten, die dus niet in het huis blijft, waardoor de verwarmingsinstallatie meer werk moet verrichten dan eigenlijk nodig zou zijn.

Hoe ontstaan scheuren in vloeren?

Scheuren in vloeren ontstaan meestal omdat er in de bouw van een ander gedeelte van het huis, al iets mis is gegaan. Zo kunnen een slechte fundering en ook andere ontwerpfouten voor scheuren in de vloer zorgen. Maar ook thermische belastingen of een te hoge luchtvochtigheid kunnen de boosdoeners zijn. Het aanbrengen van een gewapende druklaag of een zwevende dekvloer is meestal de oplossing omdat deze het nog verder doorscheuren van de grond voorkomen.

Hoe zijn de negatieve gevolgen van vloerscheuren te voorkomen?

Een van de grootste gevolgen van een scheurende vloer is dus de verminderde isolatie. Bij scheuren in de vloer is het erg raadzaam het probleem bij de oorzaak aan te pakken, maar als snelle oplossingen hiervoor (nog) niet ter hande zijn, is het in ieder geval belangrijk dat je je huis extra isoleert op de plekken waar de scheuren zitten, zodat onnodig warmteverlies zo veel mogelijk wordt beperkt.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.