De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Scheurvorming fundering

De fundering van een huis of gebouw is het minst zichtbare maar misschien wel het belangrijkste onderdeel van ieder bouwwerk. De fundering geeft stevigheid in de basis en als daar dus iets mis mee is, dan zullen er ook complicaties in de rest van het bouwwerk optreden. Zie ook: betonrot.

Hoe herken je scheurvorming in de fundering?

Wanneer er scheurvorming is in de fundering, dan is dit op langer termijn meestal terug te zien of te merken in het bouwwerk zelf. De onderdelen van het bouwwerk gaan anders ten opzichte van elkaar staan waardoor je bijvoorbeeld moeilijk sluitende deuren of ramen krijgt, scheve muren, of zelfs spleten in de muren of in het houtwerk. Scheurvorming in de fundering heeft dus verschillende gevolgen maar ook verschillende oorzaken. Zo kan een slechte ondergrond bijvoorbeeld zorgen voor scheurvorming, maar ook het palenwerk in de fundering of een slechte kwaliteit van de fundering.

Welke invloed heeft scheurvorming op de isolatie?

Door scheurvorming in de fundering kunnen er dus spleten en kieren ontstaan op plekken in het bouwwerk waar normaal gesloten materiaal is. Deze kieren kunnen zo goed als onzichtbaar zijn maar toch de isolatie in je huis verslechteren. Aan de scheurvorming in de fundering is zonder grote operaties dan vaak weinig te doen, maar aan de isolatieverslechtering van het huis valt dan juist iets te doen. Bijvoorbeeld door middel van isoleerstrips om onder andere tocht tegen te gaan.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.