De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Schilder

Misschien ben je van plan je huis op te knappen, je energiekosten omlaag te brengen, of je huis klaar te maken voor de verkoop. Hoe dan ook is het goed om je huis voldoende te isoleren en eventueel te laten schilderen. Om dit zelf te doen is een behoorlijk klus, gelukkig zijn er gespecialiseerde bedrijven.

Wat doet een isolatiebedrijf?

Er zijn tal van bedrijven die specialiseren in het isoleren van bepaalde onderdelen aan je huis, of je gehele huis. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die zich puur richten op isoleren. Maar er zijn ook bedrijven die extra diensten aanbieden om je zo een nog completer pakket aan te bieden.

Sommige isolatiebedrijven bieden ook schildersdiensten aan, waardoor je direct geld kunt besparen door je huis te laten schilderen. De schilder hoeft dan niet apart nog een keer langs te komen. Dit is dus een ideale combinatie en scheelt je in de kosten en in tijd. Je hoeft je huis niet twee keer te ontruimen, maar alles gebeurt in één keer zodat je zo snel mogelijk van je vernieuwde woning kunt genieten.

Moet ik mijn ramen isoleren?

Goede isolerende ramen zoals dubbel glas hebben ook een grote invloed op de warmte die je in huis houdt. Gelukkig zijn er ook bedrijven die hierin specialiseren. Vaak hebben ook deze bedrijven schilders in dienst waardoor je ook dit in één keer kan laten doen. Nieuwe isolerende ramen en netjes geschilderde kozijnen zonder onnodige rompslomp.

Is isoleren duur?

Isoleren van je woning kost wat, maar bedenk wel dat je deze kosten al snel terug zult winnen door middel van energiebesparing. Afhankelijk van je huidige energierekening kan je enkele tientallen euro’s tot zelfs €100 euro per maand besparen op je energierekening. Kies niet per se voor de goedkoopste optie bij het laten isoleren, want een slechte toegepaste isolatie kost alleen maar meer op de lange duur.

Op dit moment is het mogelijk om gebruik te maken van een laag BTW-tarief als je van plan bent om een schilder in te huren.

Wanneer kun je aanspraak maken op de BTW-regeling schilderwerk?

Als je op het punt staat om in of rondom jouw huis enkele herstelwerkzaamheden uit te laten voeren kan het raadzaam zijn om eerst naar deze regeling te kijken. Er zijn namelijk een aantal werkzaamheden die onder deze regeling vallen, waardoor je niet het normale 21% BTW-tarief betaalt, maar slechts 6%. Dit scheelt dus aanzienlijk op de totale rekening die je gepresenteerd krijgt. Er heerst vaak enige verwarring omtrent deze regeling, wanneer maak je nou eigenlijk aanspraak op deze regeling?

Voor wie geldt de regeling?

Wanneer jouw woning ouder is dan twee jaar kun je al snel aanspraak maken op deze regeling. Hierbij is niet van belang hoelang je de woning al betrekt, maar wordt alleen gekeken naar de datum waarop de woning voor het eerst als woning diende. Daarnaast moet ook de aard van de werkzaamheden overeen komen met de gestelde voorwaarden binnen de regeling. Wanneer je aan al deze voorwaarden voldoet kun je een aanzienlijk bedrag op de totale kosten besparen, waardoor het aantrekkelijker wordt de werkzaamheden door een professional uit te voeren.

Wanneer aanspraak maken?

Ondanks dat de BTW-regeling de naam schilderwerk draagt, valt niet alleen het uiteindelijke schilderwerk onder de voorwaarden van de regeling. Ook enkele voorbereidende werkzaamheden, zoals het schoonmaken en ontvetten van de ondergrond, als ook de voorbehandeling vallen onder deze regeling. Bij de voorbehandeling kun je denken aan werkzaamheden als het aanbrengen van grondverf of voorstrijkmiddelen. Daarnaast vallen ook de materialen die je nodig hebt om de werkzaamheden uit te voeren onder deze regeling. Een ander groot pluspunt is dat ook de arbeidsuren van het schildersbedrijf onder de regeling valt. Dit scheelt dus aanzienlijk op de totale rekening. Het wordt hierdoor vele malen aantrekkelijker om bepaalde werkzaamheden aan jouw huis uit te voeren.

Ga ook naar:
Schilderwerk premies
Schildersbedrijf