De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Isolatieglas soorten

Ben je eveneens geïnteresseerd in het plaatsen van dubbel glas in je woning? Ben je er echter nog niet helemaal uit wat nu precies de beste keuze is? Wij zetten alvast graag even de verschillende soorten geïsoleerd glas en hun kenmerken voor jou op een rijtje!

Standaard hoogrendementsglas

Wanneer je er voor wenst te kiezen om gebruik te maken van standaard hoogrendementsglas dat eenvoudig wordt aangeduid als ‘HR’ dien je er rekening mee te houden dat er op dit vlak twee verschillende soorten hoogrendement beglazing bestaan. We onderscheiden immers HR van HR+ waarbij vooral de U-waarde van belang is. Gewoon hoogrendementsglas beschikt immers over een U-waarde van tussen de 1,7 en 2,0. Bij HR+ glas is dat tussen de 1,3 en 1,6 waardoor de isolerende werking aanzienlijk beter is. HR+ glas is wel duurder dan gewoon hoogrendementsglas.

HR++ beglazing

Een tweede soort van geïsoleerd glas is de zogenaamde HR++ beglazing. We hebben het over HR++ glas wanneer er sprake is van dubbel glas met coating die bovendien is voorzien van een argonvulling en beschikt over een brede spouw van ongeveer 15 mm. Door deze extra brede spouw wordt er voor gezorgd dat de aanwezige binnenwarmte geen vrije doorgang heeft naar buiten wat het binnenklimaat uiteraard alleen maar ten goede zal komen. Hoewel HR++ beglazing iets duurder is in vergelijking met gewoon hoogrendementsglas heb je het prijsverschil er doorgaans al snel uitgehaald.

Wanneer kiezen voor HR+++?

Wil je alleen maar genoegen nemen met een zo optimaal mogelijke U-waarde? In dat geval dien je er voor te kiezen om gebruik te maken van HR+++ beglazing. Dit type hoogrendementsglas haal je in huis voor een gemiddeld prijskaartje van ongeveer €120 euro per vierkante meter. Het beschikt over een U-waarde die is gelegen tussen de 0,5 en 0,9 waardoor een gemiddelde gezinswoning al snel een besparing op de energiefactuur van ongeveer €280 euro per jaar kan realiseren. Mensen die hun huis echt van een zo optimaal mogelijke isolatie willen voorzien kiezen er dan ook het beste voor om gebruik te maken van HR+++ beglazing.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.