De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Spouwmuurisolatie subsidie

Steeds meer worden vanuit de overheid verplichtingen opgelegd met betrekking tot de isolatie van de woning. Dit komt omdat ons energieverbruik een grote invloed heeft op de klimaatsveranderingen en beter geïsoleerde woningen doen het energieverbruik drastisch dalen. Eén van de manieren om aan de normen te voldoen is de toepassing van spouwmuurisolatie. Om dit te stimuleren, worden door diverse provincies en gemeenten subsidies voorzien. Een goede isolatie zal altijd wat opbrengen, al was het maar door de lagere energiefacturen. Met een subsidie erbovenop zijn de kosten van de investering nog veel sneller teruggewonnen.

Stedelijke of gemeentelijke subsidie

Er bestaat helaas geen algemene regel op het gebied van spouwmuurisolatie subsidies. Binnen de ene gemeente bestaat de subsidie wel, in een andere dan weer helemaal niet. Ook op vlak van provincies is er geen lijn in te trekken. Hetzelfde geldt voor de voorwaarden die gesteld worden om in aanmerking te komen voor spouwmuurisolatie subsidies. Deze verschillen per gemeente en/of provincie. Het is dus raadzaam om vooraf op te zoeken of er in jouw gemeente of provincie subsidies worden uitgekeerd en wat de gestelde voorwaarden zijn. Zo loop je niet het risico om net buiten de doelgroep te vallen wanneer je het werk hebt uitgevoerd. Wil je meer weten, dan kan je hier alvast een gratis offerte aanvragen die je wat wijzer maakt op het gebied van spouwmuurisolatie subsidies.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.