De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Stukadoor

Als je je woning wilt moderniseren en energiezuiniger wilt maken is isolatie plaatsen een eerste stap. Als je al isolatie in je woning hebt is het de moeite waard om te gaan kijken of deze isolatie nog aan de huidige eisen voldoet. Stop daarbij niet bij isolatie in wanden, maar denk ook aan ramen en deuren.

Zelf de isolatie plaatsen?

Je kan er voor kiezen om isolatie zelf te plaatsen. Win hiervoor wel goed advies in bij bijvoorbeeld de bouwmarkt waar je het isolatiemateriaal koopt. Juist aanbrengen van isolatie is erg belangrijk om het effect te optimaliseren. Daarnaast kan de kleinste kier en het kleinste gaatje resulteren in ongedierte in je isolatie. Iets wat je ten alle tijde wilt voorkomen. Als je zeker wilt zijn van een juiste installatie van isolatie is het beter om een vakman in te huren.

Hoe kan ik de isolatie laten plaatsen?

Er zijn verschillende opties als je je isolatie wilt laten aanbrengen. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die zich richten puur en alleen op isolatie. Soms is het echter handiger om voor een combinatie te kiezen. Een stukadoor kan het plaatsen van de isolatie voor je uit handen nemen. Dit is ideaal, want na het plaatsen van de isolatie kan de stukadoor het geheel meteen mooi voor je afwerken en blijf je dus niet zitten met half werk waarvoor je weer een ander moet inhuren.

Wie kan mijn buitengevel isoleren?

Vooral als je je buitengevel wilt isoleren is een stukadoorsbedrijf een prima keus. Deze kunnen je gevel na het isoleren meteen afwerken met stucwerk of sierpleisters om je woning meteen een mooie buitenkant te geven. Isoleren van je buitengevel is sowieso aan te raden, omdat het niet alleen warmtewerend werkt, maar vaak ook geluidswerend.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.