De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Timmerman

Je wilt je woning verbeteren door hem energiezuiniger te maken? Dan is isoleren of vernieuwing van het isolatiemateriaal je eerste keus. Bij het goed isoleren van een woning komt echter behoorlijk wat kijken. Je kan dit zelf doen, maar toch is het aan te raden om een vakman in te schakelen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor vakmensen. Veel professionals hebben verschillende werkgebieden. Er zijn gespecialiseerde isolatiebedrijven, maar je kan ook naar een stukadoor of timmerman stappen voor het isoleren van je woning.

Kan een timmerman mijn woning isoleren?

Je zou misschien niet onmiddellijk aan een timmerman denken, maar deze vakmensen zijn wel degelijk geschikt voor het plaatsen van isolatie. Een timmerman kan de isolatie plaatsen zodat je er zelf geen gedoe aan hebt. Geen gedoe en toch mooi afgewerkte muren. Timmermannen zijn vaak getraind op brandveilig werken en brandveilig werk afleveren. Dit is van groot belang bij het isoleren van een woning. Een timmerman kan je wanden zo afwerken dat mocht er ooit brand uitbreken in je woning dit vertraagd wordt door de isolatie.

Doordat woningen steeds minder alleen van hout worden gemaakt is de timmerman in dit gebied steeds meer overbodig. Om deze reden zijn veel timmermannen bijgeschoold om ook andere bouwprojecten aan te kunnen pakken, zoals bijvoorbeeld het isoleren van woningen. Voordeel is dat een timmerman prima overweg kan met raamwerken van hout waar isolatie vaak tussen wordt aangebracht.

Is een timmerman niet duurder dan een isolatiebedrijf?

Nee. Een timmerman inhuren voor je isolatiewerk is niet duurder. Er zijn natuurlijk altijd verschillen in offertes, maar dit ligt niet aan het de titel die een vakman met zich meedraagt, maar aan de kosten die zij moeten maken.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.