De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Tips bij aankoop woning

Een huis kopen is natuurlijk spannend, je gaat een grote financiële verantwoordelijkheid aan, maar daar krijgt je ook echt iets voor terug, namelijk je eigen huis. Wel moet je aan een aantal dingen denken bij de aanschaf van een huis.

Weet je wat je zoekt?

Een woning kopen begint natuurlijk met het uitzoeken van een huis wat bij je past. Weet je wat je zoekt in een huis? Wil je een groot huis of liever een grote tuin? Is de locatie bepalend of ga je liever voor een huis met veel karakter? Heb je de woning gevonden waar je wil wonen, dan is het goed om contact te zoeken met de makelaar om een bezichtiging te plannen. Neem iemand mee die losstaat van het kopen van de woning voor een objectieve mening over de woning. Loop rustig door de woning en laat het op je inwerken. Als het huis je aanspreekt, ga dan vooral nog een keer kijken. Een tweede bezichtiging is een goed idee omdat je dan vaak andere dingen ziet. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je weet wat je kunt lenen. De banken zijn tegenwoordig streng en laat je hier ook goed informeren welke hypotheek het beste past bij jouw situatie. Laat ook een bouwkundig rapport maken van het huis en bedenk je of je nog iets wilt aanpassen aan of laten plaatsen in het huis zoals bijvoorbeeld woningisolatie.

Duurzame bank
Het Nederlandse Triodos Bank is dé duurzame bank van Nederland en België en kan ook eventueel jou een groene lening of groene hypotheek geven. Bekijk de website van de Triodos Bank: www.triodos.nl

Wat nog meer?

Is alles geregeld met de hypotheek, dan begint het bieden. Wees slim en laat je adviseren hoe je het beste een bod kunt uitbrengen. Gooi nooit je hoogste bod gelijk op tafel, maar laat ruimte over om te kunnen onderhandelen. Is alles klaar? Dan ga je naar de notaris en krijg je de sleutel en kan het genieten beginnen.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.