De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Tussenvloeren

Een groot deel van de huishoudens laat de tussenvloer isoleren. Het zorgt ervoor dat de warme of koude lucht buiten de deur blijft en het is tevens een goede bestrijding tegen vocht. In dit artikel brengen we je op de hoogte van de voordelen die het isoleren van de tussenvloeren met zich meebrengt.

Wat zijn de voordelen van tussenvloeren isolatie?

Het isoleren van de tussenvloeren brengt veel voordelen met zich mee, zoals bijvoorbeeld:

  • De vloerverwarming werkt effectiever. Er wordt niet onnodig warmte verspeelt, waardoor het minder werk hoeft te verzetten.
  • De stookkosten vallen lager uit. De thermostaat kan een paar graden lager, omdat de verwarming effectiever werkt. Er ontsnapt geen warmte, waardoor je minder energie verbruikt om de kamer warm te houden.
  • Hogere waarde van je huis. Een goede vloerisolatie kan bijdragen aan een betere energielabel voor je woning. Dit heeft op zijn beurt weer positieve gevolgen voor de waarde van je huis.
  • Geen last van koudebruggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kozijn of geleidingen waar gemakkelijk koude of warme lucht doorkomt.
  • De investering verdient zich makkelijk terug. Op de lange termijn verdien je de investering door de jaarlijkse besparing terug. In de meeste gevallen heb je het binnen 3 tot 5 jaar terug verdiend.
  • Draagt bij aan een beter milieu. Doordat de verwarming minder hard hoeft te werken, wordt er ook minder CO2 uitgestoten.

Hoe gaat het isolatiebedrijf te werk?

De aanpak is afhankelijk van je huis en jouw persoonlijke voorkeuren. In de meeste gevallen boren vakmannen gaten in de vloer en stoppen of blazen ze hier isolerend materiaal in. Het verdient de opmerking dat je er verstandig aan doet om de verschillende mogelijkheden met het isolatiebedrijf te bespreken. Elk huis is namelijk uniek en verdient een andere aanpak.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.