De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Vloerisolatie uitvullaag

Wanneer je op zoek bent naar een sluitende oplossing voor de vloeropbouw in je huis spreekt het voor zich dat je zal willen kijken in de richting van een goede uitvulling voor je vloer. Op dit vlak zijn er op de markt tal van verschillende mogelijkheden terug te vinden. Ligt de betonplaat mooi horizontaal en wil je bijvoorbeeld gewoon je leidingen uitvullen, dan kan het bijvoorbeeld een mogelijkheid zijn om deze te groeperen en uit te snijden in een isolatieplaat. Een andere, populairdere mogelijkheid is gebruikmaken van isolerende chape of isolatiebeton. We zetten de mogelijkheden om een uitvullaag te realiseren graag even voor jou op een rij.

Isolerende chape of isolatiebeton

De eenvoudigste mogelijkheid om in een degelijke uitvullaag te voorzien is door gebruik te maken van isolerende chape of isolatiebeton. Je kan wat dat betreft een keuze maken uit drie verschillende mogelijkheden, namelijk:

  • Schuimcement
  • Isolerende chape (EPS)
  • Isolerende chape (POLITERM)

Van deze drie mogelijkheden is het gebruik van schuimcement het voordeligst. Deze uitvullaag is een al dan niet verhard mengsel dat bestaat uit cement en water. Eventueel kan het mengsel worden aangevuld met vulstoffen waaraan nog schuim is toegevoegd. Mensen die op zoek zijn naar een voordelige en efficiënte uitvullaag zullen hier naar volle tevredenheid gebruik van kunnen maken.

Andere mogelijkheden?

Ben je er geen fan van om als uitvullaag gebruik te maken van een isolerende chape of isolatiebeton en wil je liever gebruikmaken van een alternatief? In dat geval kan je er nog voor kiezen om gebruik te maken van gespoten PUR. Gespoten polyurethaan is een verantwoorde keuze. Dit type isolatie maakt het mogelijk om een uitstekende uitvullaag te creëren waarvoor je beslist de nodige subsidies kan ontvangen. Ook wanneer je geen gebruik wenst te maken van isolerende chape of isolatiebeton is het aanbrengen van een uitvullaag dus geen enkel probleem.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.