De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Isolatieglas veelgestelde vragen

Het vervangen van de beglazing in huis door hoogrendementsglas kan een behoorlijk prijskaartje met zich meebrengen. Het spreekt dan ook voor zich dat mensen graag een antwoord willen krijgen op enkele niet onbelangrijke vragen vooraleer een dergelijke investering uit te voeren. Wij zetten alvast de twee meest gestelde vragen voor jou op een rijtje en geven je er meteen ook een antwoord op.

Hoeveel kost isolatieglas ongeveer?

De prijs die je zal moeten betalen voor isolatieglas is sterk afhankelijk van het type isolatieglas waar je voor hebt gekozen.

Gemiddelde prijs HR glas €70 euro per m2
Gemiddelde prijs HR+ glas €75 euro per m2
Gemiddelde prijs HR++ glas €80 euro per m2
Gemiddelde prijs HR+++ glas €120 euro per m2

Zoals je kan zien is het verschil in prijs tussen HR, HR+ en HR++ zeer beperkt. Alleen wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van HR+++ glas (triple glas) zal je rekening moeten houden met een structureel hogere prijs per vierkante meter.

Welke energiebesparing kan er worden gerealiseerd?

Iedereen die er voor kiest om isolatieglas te plaatsen in zijn of haar woning zal natuurlijk een goed beeld willen van de exacte energiebesparing die op deze manier kan worden gerealiseerd. De exacte energiebesparing is sterk afhankelijk van diverse factoren. Houd hierbij niet alleen rekening met het type beglazing, maar kijk ook naar de U-waarde die er aan verbonden is.

  • HR glas heeft een U-waarde tussen 1,7 en 2,0
  • HR+ glas heeft een U-waarde tussen 1,3 en 1,6
  • HR++ glas heeft een U-waarde van 1,2
  • HR+++ glas heeft een U-waarde tussen 0,5 en 0,9

Afhankelijk van de exacte U-waarde kan je rekenen op een jaarlijkse besparing tussen de €180 en €280 euro per jaar. De terugverdientijd wordt hierdoor in alle gevallen relatief kort gehouden.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.