De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Verkoopwaarde


Er zijn veel dingen die de verkoopwaarde van je woning kunnen verhogen. Isolatie is hier een belangrijk onderdeel van. Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in isolatie als je je huidige woning wilt verkopen. Dit kost natuurlijk wel wat, dus je moet wel de kosten hiervan afwegen tegen de winst in verkoopwaarde. Toch zal het over het algemeen wel flink wat schelen als het gehele huis goed geïsoleerd is. Als je je woning dus laat isoleren voor verkoop is het aan te raden meteen alles aan te pakken. Hoe minder een potentiële koper hoeft te investeren na de aankoop van een huis, hoe meer de aankoop mag kosten.

Wat kost kruipruimte isolatie?

Hoe duur het isoleren van een kruipruimte is hangt vooral af van het oppervlak. De meeste bedrijven bepalen de prijs namelijk per vierkante meter. Daarnaast speelt isolatiemateriaal natuurlijk ook nog een rol. De meest natuurlijke manier van kruipruimte isoleren is met schelpen, doordat hiervoor een vrij dikke laag nodig is per vierkante meter kost dit wel wat meer per vierkante meter. Meestal komt isoleren met schelpen neer op ongeveer €25 euro per vierkante meter. Als je iets goedkoper uit wilt zijn kan je kiezen voor isolatieparels; de prijs hiervan komt op ongeveer €20 euro. Een andere optie is ook nog isolatiematrassen en deze kosten ongeveer €17 euro per vierkante meter. Dit lijkt goedkoop maar bij matrassen moet je er wel om denken dat je meer kwijt bent omdat ook de fundering ingepakt moet worden.

Wat kost gevelisolatie?

Bij gevelisolatie verschillen de prijzen behoorlijk afhankelijk van de soort muur. Spouwmuren zijn relatief goedkoop te isoleren vanaf €15 euro per vierkante meter. Voor een buitengevel of een binnengevel is meer werk vereist, omdat er niet simpelweg iets tussen kan worden gespoten. De prijzen kunnen dan oplopen tot €130 euro per vierkante meter.

Wat kost spouwmuurisolatie?

Spouwmuren zijn relatief makkelijk te isoleren en er is dan ook een aardige richtlijn voor het soort huis dat je hebt. Voor een tussenwoning zal het isoleren van een spouwmuur zo een €900 euro kosten. Terwijl in een 2-onder-1-kap woning het isoleren van een spouwmuur al snel €1500 euro zal kosten. Dit is afhankelijk van het aantal vierkante meters, maar deze schattingen geven je een idee hoeveel het ongeveer zal kosten.

Wat kost isolatie?

De prijs van isolatie hangt erg af van het materiaal dat je kiest. Er zijn vele verschillende mogelijkheden zowel synthetisch als natuurlijke materialen. Waarbij de natuurlijke materialen niet per definitie duurder zijn. Vaak worden de natuurlijke materialen juist geproduceerd uit afvalstoffen en is het hierdoor juist erg goedkoop in verhouding. Bekijk ook de soorten isolatiematerialen.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.