De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Veroudering

Ook huishoudens met oudere huizen willen graag gebruik maken van woningisolatie. Dat is niet zo gek, want isolatie brengt veel voordelen met zich mee. In dit artikel vertellen we meer over isolatie bij oudere woningen. De beste investering die je in een oude woning kan doen, is woningisolatie. Veel oudere woningen zijn namelijk slecht geïsoleerd, waardoor er veel warmte verloren gaat. Dit maakt het duur om in oudere woningen te gaan wonen.

Hoe isoleerde men de huizen vroeger?

Eigenlijk is het antwoord op deze vraag heel simpel. Voor het jaar 1975 deed men niet tot nauwelijks aan woningisolatie. Dat betekent dat er sinds al die tijd hard gestookt is om de huizen warm te houden. Er is veel warmte en daarbij dus geld verloren gegaan, doordat de woningen niet geïsoleerd waren.

Het is erg lastig te beoordelen in hoeverre jouw huis geïsoleerd is. Hier waren destijds namelijk geen vaste afspraken over, waardoor de bouwbedrijven verschillende methoden gebruikten. In de meeste gevallen kan het bouwjaar van jouw woning aangeven of het huis van een woningisolatie voorzien is of niet.

Waarom de woning alsnog isoleren?

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je jouw huis alsnog zou moeten isoleren. Ten eerste omdat je een hoop energiekosten kunt besparen. De investering betreft het isoleren van de woning heb je er binnen twee á drie jaar weer uit. Daarnaast kun je door een goede isolatie en ventilatie ook vochtproblemen voorkomen, waardoor de oude woning nog langer mee gaat. Een ander voordeel is dat de woning meer geld waard wordt. Helemaal als je op het punt staat de woning te verkopen, kan het isoleren van de woning een goede zet zijn. Er zijn dus genoeg redenen te bedenken om het isoleren van je woning op z’n minst te overwegen.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.