De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Optimaal verwarmen

Optimaal verwarmen is het op een dusdanige wijze de woning of ruimte verwarmen zodat er zo min mogelijk warmte verloren gaat. Verloren warmte is zonde omdat hier wel voor betaald moet worden door middel van de energierekening. Het is daarom zaak voor een zo goed mogelijke isolatie te zorgen zodat je zo min mogelijk hoeft te verwarmen.

Wat is beter: goede isolatie of een nieuwe CV ketel?

Er valt niet eenduidig te zeggen of goede isolatie beter of juist slechter is dan een goede nieuwe CV ketel, dat verschilt immers van geval tot geval. En hoe zit het met vloerverwarming? Wat wel te stellen is, is dat het beste is om voor beide opties goed te zorgen: een goede isolatie en een goede HR ketel. Op deze manier is je ketel zo energiezuinig als mogelijk zodat je daar zo min mogelijk energie op verliest, en verlies je dus binnenshuis ook nog eens zo min mogelijk warmte.

Wat is het voordeel van muur- of vloerverwarming?

De meeste woningen hebben een verwarmingssysteem dat werkt via radiatoren. Hierdoor is het op bepaalde plekken in huis, namelijk dicht tegen de radiatoren aan, erg warm (of zelfs heet), maar verder er vandaan koud of in ieder geval minder warm. Vloerverwarming verwarmt de woning veel gelijkmatiger waardoor het veel behaaglijker aanvoelt dan een ruimte die met behulp van radiatoren wordt verwarmt.

Een andere optie is nog om een slimme thermostaat aan te schaffen. Deze kan zelf signaleren of de woning op dat moment in gebruik is en stelt op basis van die informatie een ideale temperatuur in. Op die manier bespaar je doordat de CV ketel niet hoeft te verwarmen als er niemand thuis is. Je merkt er dus zelf niets van!

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.