De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

VIBE-erkenning

VIBE vzw is een non-profit organisatie die gezond en milieuverantwoord bouwen met natuurlijke materialen promoot. De organisatie richt zich met name op beleidsinstanties, particuliere bouwers en professionelen in de bouwsector. Als professionals aan alle criteria van de organisatie voldoen, kunnen zij een erkenning krijgen van VIBE vzw.

Wanneer is het mogelijk om een VIBE-erkenning te krijgen?

Zodra aannemers, architecten, fabrikanten, handelaars en andere firma’s uit de bouwsector over voldoende kennis en ervaring beschikken rondom het thema bio-ecologisch bouwen, kunnen zij het label of een erkenning bij VIBE vzw aanvragen. Om het label of de erkenning te krijgen is het van belang dat zij gezond en milieuverantwoord ontwerpen, installeren, bouwen en producten maken en verkopen volgens de bio-ecologische principes. Het aanbod van firma’s hoeft echter niet per definitie geheel bio-ecologisch te zijn. Zodra een deel van de materialen die verhandeld worden of de technieken die gebruikt worden bio-ecologisch zijn en op een juiste manier wordt toegepast, is het al mogelijk om een label of een erkenning van VIBE vzw te krijgen.

Hoe wordt een VIBE-erkenning aangevraagd?

Door middel van het label of een erkenning van VIBE vzw krijgt zowel de firma als de consument zekerheid dat er sprake is van een milieuverantwoorde werkwijze binnen de bouwsector. Op deze manier maakt VIBE vzw een onderscheid van firma’s waarbij bio-ecologische principes minder hoog in het vaandel staan. Als je het label of een erkenning van VIBE vzw wilt aanvragen, vraag je advies aan bij Ecolas. Dit is een extern controlebureau dat vaststelt in hoeverre de firma voldoet aan de criteria voor het label of een erkenning. De kosten die hieraan verbonden zijn, kun je recupereren door een beroep te doen op steun van de Vlaamse overheid via de ‘ondernemerschapsportefeuille’ of ‘BEA’.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.