De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Vloerisolatie dikte

De dikte van de vloerisolatie waar je gebruik van zal maken is sterk afhankelijk van verschillende factoren. Enerzijds vinden mensen die investeren in isolatie het namelijk zeer belangrijk om de terugverdientijd zo beperkt mogelijk te houden. Omwille van deze reden kiezen ze voor een beperkte dikte, maar dat betekent dat er nog steeds een bepaalde hoeveelheid warmteverlies zal ontstaan. Wat is nu globaal gezien de ideale vloerisolatie dikte en welke kosten brengt deze dikte nu precies met zich mee?

De dikte van vloerisolatieplaten

Indien je beslist om als vloerisolatie gebruik te maken van zogenaamde vloerisolatieplaten dien je er rekening mee te houden dat de maximale dikte dient te worden afgestemd op de beschikbare ruimte onder de vloer. Wanneer er voldoende ruimte beschikbaar is wordt het aangeraden om gebruik te maken van een minimale dikte bij vloerisolatieplaten van zo een 8 centimeter. Deze dikte zorgt er voor dat de vloerisolatieplaten nagenoeg overal kunnen worden toegepast terwijl je kan rekenen op een prima isolatiewaarde. De gemiddelde prijs ligt in dit geval tussen de €8 en €12 euro per vierkante meter.

De dikte van een laag gespoten PUR

Kies je er niet voor om gebruik te maken van vloerisolatieplaten, maar ga je in plaats daarvan voor gespoten PUR? In dat geval dien je er rekening mee te houden dat de dikte van het isolatiemateriaal een sterke invloed kan hebben op het prijskaartje dat je moet betalen. Globaal gezien wordt er voor gekozen om een isolatielaag aan te brengen tussen de 8 en 10 centimeter. Wanneer je dit doet moet je rekening houden met een prijs van gemiddeld €16 euro per vierkante meter. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om een dikkere laag te plaatsen. Ga je naar een dikte van 15 centimeter, dan mag een prijs van ongeveer €20 euro in de lijn der verwachtingen liggen.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.