De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Vloerisolatie en vloerverwarming

Steeds vaker kiezen mensen er voor om in hun huis gebruik te maken van vloerverwarming. Vloerverwarming brengt dan ook enkele zeer interessante voordelen met zich mee. Niet alleen zorgt het er voor dat de vloer warmer wordt om er bijvoorbeeld met blote voeten overheen te lopen, daarnaast wordt er eveneens een aangenaam binnenklimaat gecreëerd zonder koudebruggen. Wanneer je er voor wenst te zorgen dat de warmte die wordt opgewekt door middel van vloerverwarming niet verloren gaat is het grondig isoleren van je vloer hoe dan ook een aanrader.

Vloer isoleren bij vloerverwarming of niet?

Tot op de dag van vandaag wordt er vaak gezegd dat het bij woningen die gebruikmaken van vloerverwarming niet noodzakelijk is om de vloer te isoleren. Warmte stijgt namelijk waardoor het toch onmogelijk verloren kan gaan bij vloerverwarming? Of toch? Ondanks het feit dat warme lucht inderdaad stijgt is het wel zo dat er bij een niet geïsoleerde vloer warmteverlies kan optreden. Dit warmteverlies zorgt er voor dat je nooit zal kunnen profiteren van het optimale rendement van je vloerverwarming. Mocht je dus toch nog twijfelen, het plaatsen van vloerisolatie in het geval van vloerverwarming is de moeite meer dan waard.

PUR-vloerisolatie ideaal bij vloerverwarming

Het is je ongetwijfeld wel bekend dat er vandaag de dag als vloerisolatie gebruik kan worden gemaakt van verschillende materialen. Globaal gezien wordt er voor het isoleren van een vloer met vloerverwarming echter gekozen voor het zogenaamde PUR. Gebruikmaken van PUR vloerisolatie brengt verschillende interessante voordelen met zich mee in combinatie met vloerverwarming. Zo is het veel sterker en tevens ook stabieler in vergelijking met vloerisolatieplaten. Bovendien voorziet het je vloer van een echt sluitende isolatie waardoor warmteverlies geen schijn van kans meer maakt. Dit alles maakt van PUR-isolatie veruit de beste keuze op vlak van vloerisolatie.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.