De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Vloerisolatie kosten

Wanneer je besluit om te isoleren, wil je natuurlijk graag een idee van de kosten die hierbij komen kijken. Deze worden voor een groot deel beïnvloed door de materialen die je wilt gebruiken, de mate waarin je wilt isoleren en de oppervlak van je woning. Daarnaast zal je voor ieder deel een aparte berekening moeten maken gezien muurisolatie natuurlijk niet dezelfde kostprijs kent als vloerisolatie.

Vuistregel bij vloerisolatie

Waar het vloerisolatie betreft, kan je rekenen op zo een €25 euro per vierkante meter. Deze prijs is slechts een gemiddelde en is berekend op een isolatie met PUR waarbij plaatsingskosten en BTW zijn inbegrepen in de prijs. Kies je voor andere materialen of doe je de plaatsing zelf, dan zal je wellicht aan een lagere prijs zitten. De materialen hebben in wezen het minste invloed op de totale prijs. De reden hiervoor is eenvoudig. Eerst en vooral lopen de prijzen van de verschillende materialen niet zo ver uit elkaar en daarnaast zijn duurdere materialen vaak sneller te plaatsen wat weer een besparing oplevert in werkuren. Doe je de plaatsing zelf, dan wordt de invloed van je materiaalkeuze natuurlijk groter.

Exacte prijs voor vloerisolatie

Om de exacte prijs te kennen die je zal moeten investeren in je vloerisolatie kan je hier gratis offertes opvragen. Zorg ervoor dat je de totale oppervlak kent alsook je materiaalkeuze en gewenste plaatsingsvorm.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.