De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Voegwerk soorten


Heb je huis gekocht of wil je je bestaande woning weer eens goed onder handen nemen door bijvoorbeeld te kijken naar de woonisolatie of naar het uiterlijk van je huis, dan is het kijken naar je voegwerk vaak een klusje waar amper aandacht aan wordt besteed. Toch is dit niet alleen voor je woonisolatie een belangrijk punt, maar het doet ook veel voor het uiterlijk van je huis. Wel eens verdiept in welke soorten voegwerken er zijn? Lees dan verder.

Welk soort past bij mijn huis?

Welk soort voegwerk past bij jouw huis is totaal afhankelijk van de soort woning en je persoonlijke smaak. Als je kiest voor een bol geklopte voeg dan komt deze iets over de steen heen en heeft een bolle vorm. Wil je liever een strakke muur? Kies dan voor een platvol gladde voeg, deze is helemaal strak afgewerkt op dezelfde dikte als de steen. Voor een iets speelser effect kun je gaan voor een holle voeg. Deze heeft een holle vorm en laten de stenen optisch naar voren komen. Dit zijn veel voorkomende soorten voegen.

En als ik iets anders wil?

Dan is dat ook mogelijk. Wil je geen standaard voeg dan kun je ook voor een geknipte of gesneden voeg gaan. Deze loopt schuin naar binnen met een vlak middenstuk. Helemaal leuk is als je kiest voor een schaduwvoeg. Deze loopt namelijk schuin af en geeft een leuk effect. Een variatie op de platvol gladde voeg is de geborstelde of gekamde variant. Wil je je stenen goed laten uitkomen? Kies dan voor een verdiepte voeg. Deze laat ruimte tussen de stenen en de voeg zitten. Wat je ook kiest, een goed verzorgd voegwerk kan je huis weer een fris uiterlijk geven.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.