De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Schelpen isolatie voordelen

Het toepassen van schelpen isolatie in de kruipruimte van je woning brengt een aantal zeer interessante voordelen met zich mee. Veel mensen vinden het een beetje vreemd om schelpen te plaatsen en kiezen voor chips of parels, maar eigenlijk zijn isolatieschelpen veel duurzamer en beschikken ze over een minstens even doeltreffende werking. Denk je er ook aan om schelpen isolatie in de kruipruimte van je huis te plaatsen? In dat geval zetten we graag even alle voordelen voor jou op een rijtje!

  • Prima bescherming tegen opstijgend vocht

De absorberende werking waar schelpen over beschikken zorgt er voor dat het een prima oplossing vormen tegen opstijgend vocht vanuit de kruipruimte. Mensen met vochtproblemen in huis kunnen hierdoor snel, eenvoudig en voordelig een oplossing voorgeschoteld krijgen.

  • Beperking van het warmteverlies

Schelpen isolatie zorgt voor een isolerende laag binnen de kruipruimte waardoor het potentieel warmteverlies vanuit de ondergrond van de woning kan tegengaan.

  • Oneindige levensduur

Het unieke en bijzonder duurzame karakter van schelpen isolatie zorgt er voor dat het over een lange levensduur beschikt. Een investering in schelpen isolatie is er dan ook één die je slechts één keer in je leven zal moeten doen.

  • Geen onderhoud noodzakelijk

Het toepassen van schelpen isolatie in de kruipruimte zorgt er voor dat je er geen enkel omkijken meer naar hebt. Schelpen isolatie vergt dan ook geen enkel onderhoud, alleen moet je er rekening mee houden dat het niet onder water mag komen te liggen.

  • Beperkte investering

Veel mensen denken altijd dat het isoleren van hun woning steevast gepaard gaat met een zeer hoog kostenplaatje. Dat is echter lang niet altijd het geval, in tegendeel. In het geval van schelpen isolatie is het bijvoorbeeld zo dat je vaak reeds met een bedrag te maken krijgt van zo een €1000 à €1500 euro afhankelijk van de oppervlak die moet worden geïsoleerd.

  • Neutraliserende werking

Schelpen isolatie kenmerkt zich door een neutraliserende werking. Deze zorgt er voor dat bijvoorbeeld vervelende geurtjes vanuit de kruipruimte de woning niet meer binnen kunnen dringen. Hierdoor ontstaat een fris en gezond leefklimaat.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.