De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Voorgevel

Een voorgevel is het deel van een gebouw dat aan de voorzijde zichtbaar is. Behalve een voorgevel is er ook nog een zijgevel die zich aan de zijkant van het gebouw bevindt en een achtergevel die zich, voorspelbaar genoeg, aan de achterzijde bevindt. Gevels worden vaak gemaakt van steen, maar niet zelden ook van glas, hout of metaal. Het kan voorkomen dat gevels elk van een ander type materiaal worden gemaakt.

Waarom de voorgevel isoleren?

De voorgevel is vaak de gevel die het meeste te weerstaan heeft. Hitte, kou, regen, wind, hagel, sneeuw… alles komt tegen de voorgevel aan, en de voorgevel heeft het maar te houden. Dat gaat lang niet altijd goed, waardoor kou het huis binnen kan dringen. Vooral als een voorgevel in de wind staat kan het zijn dat er veel kou door de voorgevel naar binnen komt. Bovendien geldt het ook andersom: de voorgevel staat veel warmte af aan de buitenlucht en koelt daardoor af, waardoor er weer warmte van binnenuit wordt getrokken. Al met al kan een slecht ge├»soleerde voorgevel voor behoorlijk wat kou zorgen; reden genoeg om deze goed te isoleren!

Hoe kun je een voorgevel isoleren?

Een voorgevel is op twee manieren te isoleren. De ene bestaat uit het aanbrengen van isolatie binnen in de muur. Er kan worden gekozen voor het inspuiten van kleine delen glaswol, waardoor de hele muur vol komt te zitten met glaswol en daardoor een goede isolatie wordt bereikt. Een andere manier is om isolerende panelen aan de buitenzijde te bevestigen. Deze laatste methode verandert wel het karakter van de buitenmuur, waardoor niet elke woning zich hiervoor leent. En kan er soms een vergunning van de gemeente nodig zijn. De inspuitmethode is onschuldiger en dus onzichtbaar.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.