De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Vrijstaande woning

De kosten voor het isoleren van een woning hangen af van verschillende factoren. Wat voor soort huis je hebt speelt hierbij ook een rol. Een vrijstaande woning bestaat in verhouding uit meer vierkante meters muur en dak dan een tussenwoning bijvoorbeeld.

Wat kost het isoleren van een vrijstaande woning?

Een vrijstaande woning isoleren kost in het geval van spouwmuurisolatie ongeveer €2200 euro. Hierbij moet je denken aan een oppervlakte van 150 m2 wat geïsoleerd dient te worden. Dit is een behoorlijk bedrag en dan moet je bedenken dat het verstandig is om ook dak- en vloerisolatie toe te passen. Als je je woning in de verkoop wilt zetten is dit zeker de moeite waard. Maar ook als je nog lang van je woning wilt genieten is het een goede investering.

Zijn er leningen beschikbaar voor het isoleren van je woning?

Sinds 2014 heeft de overheid als initiatief de Energiebespaarlening opgestart. Dit is een lening voor huiseigenaren die specifiek energiebesparende maatregelen willen treffen voor hun woning. Bekijk de website: www.energiebespaarlening.nl

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.