De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Wat zijn verborgen gebreken?

Het kopen van een huis is zeer spannend. Kies je voor nieuwbouw dan weet je eigenlijk wel zeker dat je een goed huis koopt en mocht er iets niet werken, dan weet je dat je kunt aankloppen bij de aannemer. Koop je een bestaand huis, wat vaak het geval is, dan ligt dit iets gecompliceerder. Soms lijkt een huis perfect en als je er eenmaal inzit en je gaat bijvoorbeeld bezig met het verbeteren van de woonisolatie dan kom je misschien wel iets tegen wat niet helemaal klopt. Dit noemen ze verborgen gebreken. Maar bij wie ligt de verantwoording voor deze gebreken?

Hoe voorkom je verborgen gebreken?

Dit is niet zo eenvoudig als het lijkt. Natuurlijk kun je bij de aankoop van een bestaand huis een bouwkundig rapport laten uitvoeren. Hierbij lopen ze allemaal verschillende punten na van het huis. Is deze in orde dan denk je goed te zitten. Helaas is dit niet altijd het geval. Bij oude huizen is vaak weinig gedaan aan woonisolatie en als je daarmee bezig gaat kun je nog wel eens iets tegenkomen wat niet aan het licht is gekomen. Helaas is dit gewoonweg niet altijd te voorkomen.

Welke gebreken kunnen er zijn?

Er zijn twee verschillende soorten verborgen gebreken. Ernstige gebreken of minder ernstige gebreken. Bij ernstige gebreken moet je denken aan wanneer het normaal gebruik van de woning in de weg staat, bijvoorbeeld een rotte dakconstructie. Hierbij ligt de verantwoordelijkheid bij de verkoper en maakt het niet uit of hij het wist ja of nee. Wel is het belangrijk dat het niet zichtbaar was en het al bestond voor de verkoop. Alle andere gebreken komen voor de rekening van de koper, of het moet een staand en bekend probleem bij de verkoper zijn geweest en je dit kunt bewijzen.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.