De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Woning waarde

De afgelopen jaren doen steeds meer mensen er aan mee: het isoleren van de woning. Vooral als je je huis wilt verkopen kan dit een goede zet zijn. De meeste kopers hebben woningisolatie namelijk als een vereiste bij het uitzoeken van een nieuwe woning.

Eigenlijk werkt het heel simpel. Doordat je je huis isoleert verhoog je het wooncomfort in huis. Het wooncomfort ligt in verband met de waarde van je woning. Naarmate het wooncomfort toeneemt, neemt de waarde van je huis ook toe.

Hoe draagt isolatie bij aan een betere wooncomfort?

Je kunt de muur in twee delen onderscheiden, namelijk de buitengevel en binnenmuur. De isolatie aan de buitenkant voelt, afhankelijk van de buitentemperatuur, koud of warm aan. Logischerwijs is de binnentemperatuur bepalend voor de warmte van de isolatie aan de binnenkant. De isolatie zorgt ervoor dat de muren binnen nooit meer koud en kil aanvoelen.

Via de vloer kan veel vocht en koude lucht binnendringen. Wanneer je je vloerisolatie realiseert, is er sprake van een temperatuurstijging van 3 graden. Naast dat de temperatuur aangenamer wordt, heeft de verwarming minder energie nodig om de ruimtes in je huis of pand te verwarmen. Wanneer je je huis goed laat isoleren, is het voor vocht onmogelijk om de constructie binnen te dringen. Wanneer dit wel gebeurt kan er gemakkelijk schimmel ontstaan, waardoor de constructie van het pand of de woning minder lang mee gaat.

Hoe draagt wooncomfort bij aan een hogere woningwaarde?

De hogere wooncomfort draagt dus bij aan een hogere waarde van je huis. Daarbij kunnen de toekomstige bewoners een hoop geld op de energierekening besparen. Wanneer je je huis verkoopt wordt de energiezuinigheid getest op basis van een energielabel. Hoe hoger het label, hoe meer je woning waard wordt.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.