De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Zijgevel

Je zit er aan te denken om je huis te laten isoleren. Dat is een goed plan, want dit kan je op de lange termijn flink wat voordelen opleveren. De verwarming hoeft namelijk minder hard te werken, waardoor je centen bespaart en de CO2-uitstoot wordt verlaagt. Dat ziet er allemaal veelbelovend uit. Maar hoe gaan isolatiebedrijven nou precies aan de slag? Er bestaan verschillende soorten isolatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het isoleren van je dak, de muren, de vloeren, de zolder en/of de kruipruimte.

Waarom de zijgevel laten isoleren?

Laten we eerst kort het principe van isoleren uitleggen. Wanneer je geen gebruik maakt van isolatie, kan koude of warme lucht van buiten uit makkelijk je huis binnen dringen. Dit betekent dat er in de zomer gemakkelijk warme lucht binnen komt en in de winter koude lucht. Het verhoogt nou niet bepaalt de efficiƫntie van jouw verwarming. Een goede isolatie maakt van binnendringers in de vorm van koude en warme lucht verleden tijd. Waardoor je op je energierekening bespaart en de CO2-uitstoot vermindert.

Wat is de werkwijze van isolatiebedrijven?

Het isoleren van de zijgevel (afhankelijk van het huis) neemt vaak een halve tot een hele dag in beslag. Wanneer je huis over spouwmuren beschikt, wordt er gebruik gemaakt van de ruimte tussen de muren. Hier wordt een isolatielaag ingespoten middels gaten die in het huis worden geboord.

Het kan natuurlijk zijn dat jouw huis geen spouwmuren heeft. In dit geval spuit een professioneel bedrijf isolatie aan de binnen- of buitenkant van de muur. Dit laat het isolatiebedrijf afhangen van jouw voorkeur. Wanneer het de buitenkant van een isolatielaag voorziet, kan dit namelijk het uiterlijk van het huis lichtelijk veranderen.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.