De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Zonnepanelen

Het is goed om voor zonnepanelen voor op het dak van je huis te kiezen. Op die manier kun je duurzame manier energie opwekken. Naast het opwekken is het tevens ook mogelijk om energie te besparen, dit kan bijvoorbeeld met spouwmuurisolatie. Het helpt het milieu en ook je portemonnee. Natuurlijk is het wel een investering. Echter het is een investering welke een beter rendement oplevert dan wanneer je het geld op de spaarrekening zet. Zonnepanelen helpen bij het behalen van een leuke besparing en kun je daarnaast ook nog eens zorgen voor een lagere energierekening. Een goede optie dus.

Wat kosten zonnepanelen?

Een eerste vraag welke bij veel mensen direct door het hoofd spookt zijn de kosten van zonnepanelen. We kunnen natuurlijk een grove schatting geven. Het is echter per situatie verschillend. Het is daarom slim om te kiezen voor een goede prijsopgave. Een offerte op maat is eigenlijk altijd kosteloos. Het is daarom slim om meerdere offertes op te vragen om zo een goed beeld van de mogelijkheden en de kosten te krijgen. Ook zal je snel kunnen zien welke kwaliteit een leverancier kan bieden.

Kies voor een goede set zonnepanelen

Als je een keuze gaat maken uit de verschillende zonnepanelen op de markt dan is het slim om te kijken naar de kwaliteit, nog voordat je naar de prijs kijkt. Natuurlijk is het niet altijd de goedkoopste oplossing. Het is echter wel goed om hier voor te kiezen als je dit kunt. Op de lange termijn zal je hier namelijk veel meer vruchten van gaan plukken.

Zonnestroom

Wat is er nu mooier dan om stroom van de zon te krijgen? Het is eigenlijk wonderbaarlijk hoe uit het schijnbaar niets (licht) stroom opgewekt kan worden wat normaal alleen via de meterkast ons huis in kan komen of met de hulp van een accu of batterij. Het is ook mooi om te zien dat de toepassingen met zonnestroom sterk aan het toenemen zijn en er steeds betere zonnepanelen zijn om het voor nog meer mensen aantrekkelijk te maken om te kiezen voor zonnestroom.

Wat kost zonnestroom?

Natuurlijk kunnen we zeggen dat zonnestroom gratis is. Het is echter niet helemaal waar. Het is natuurlijk wel zo dat je moet investeren in het aanschaffen van zonnepanelen en dat je de zonnepanelen ook op het dak moet laten plaatsen. Hierdoor is het belangrijk om natuurlijk te weten wat de kosten zijn, hoe lang de zonnepanelen meegaan en hoeveel stroom ze produceren per jaar. De combinatie van factoren zorgt ervoor dat je kunt uitrekenen wat de kosten zijn per kilowattuur en of het ook voor jou interessant is om voor zonnepanelen te kiezen. Het rendement is vaak beter dan wanneer je het geld op een spaarrekening zet. De keuze is dus niet zo moeilijk om te maken.

Ontdek wat mogelijk is

Door meerdere offertes op te vragen bij verschillende zonnepanelen bedrijven is het mogelijk om te ontdekken welke opties er zijn. Je kunt de prijzen vergelijken, alsmede de garantievoorwaarden en ook de kosten van de installatie en natuurlijk de kwaliteit van de zonnepanelen. Het rendement zal vaak hetzelfde zijn als het om hetzelfde soort zonnepanelen gaat (dunne film zonnepanelen).

Subsidie zonnepanelen

Als je zonnepanelen gaat kopen dan is het belangrijk om je investering zo laag als mogelijk te houden om zo het rendement te verhogen en ook om de terugverdientijd te verkorten. Het is hiermee mogelijk om sneller de kosten terug te verdienen en om te gaan genieten van gratis stroom. Natuurlijk moet je niet gaan inboeten op de kwaliteit wanneer je zonnepanelen gaat kopen. Het is echter wel belangrijk om alle opties te onderzoeken om de kosten zo laag mogelijk te houden. Een manier is om te zoeken naar een goede subsidie zonnepanelen. Het is dan mogelijk om de kosten te verlagen en het rendement juist op te krikken.

Welke subsidie zonnepanelen zijn er?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een goede subsidie te krijgen voor het aanschaffen van zonnepanelen. Hoewel de overheid in het verleden royaler was met subsidies zijn ze er gelukkig nog steeds. Tenminste zo lang het potje gevuld is en zo lang de overheid de subsidiekraan voor zonnepanelen niet helemaal dichtdraait. Zo is er nog de regeling Asbest Eraf en Zonnepanelen Erop. Hiermee is het mogelijk om zonne-energie op te gaan wekken, nadat het asbest is verwijderd. Voor de laatste regelingen rondom subsidie voor zonnepanelen is het slim om te informeren naar de mogelijkheden bij je lokale gemeente.

Subsidie zonnepanelen

Het is goed om te weten welke verschillende subsidies we allemaal kunnen hanteren, gebruiken en toepassen om de investering in zonnepanelen nog aantrekkelijker te maken. De laatste jaren hebben we verschillende soorten van subsidies gekend. Enkele subsidieregelingen bestonden erg lang en waren uitstekend. Andere subsidieregelingen waren er maar even. Vaak zagen we wel dat de potjes voor de subsidies voor zonnepanelen snel op waren. Hoe de subsidie zonnepanelen eruit ziet is natuurlijk interessant en belangrijk als je zonnepanelen wilt gaan kopen.

Dalende kosten!

Er zijn steeds meer mensen, die voor zonnepanelen kiezen. Ze zien het nut van de zonnepanelen in en weten ook hoe het een goed rendement oplevert. De belangrijkste reden hiervan is toch wel doordat de kosten van zonnepanelen sterk gedaald zijn. Waar het aan het begin zeer belangrijk was om mensen een steun te geven en een helpende hand om te investeren in zonnepanelen, daar is het nu niet meer nodig.

Informatie inwinnen!

Voor de subsidie zonnepanelen 2018 regelingen is het goed om informatie in te winnen bij verschillende zonnepanelen specialisten. Ook is het goed om de lokale gemeente te bezoeken om te informeren naar de regelingen. Ze kunnen het je vaak in een handomdraai vertellen en uitleggen. Wel zo fijn.

Zonnecollector

Wat is een zonnecollector nu eigenlijk? Het is een mooi woord! Het is onderdeel van een zonneboiler systeem. De zonnecollector wordt op het dak geplaatst om het zonlicht op te vangen. De zonnecollector wordt vaak verward met een zonnepaneel. Een zonnepaneel vangt ook zon op om er energie van te maken. Het is echter een paneel welke licht verandert naar stroom. Een zonnecollector vangt zonlicht op en verwarmt water. Het is mogelijk om het warme water te gebruiken voor een centrale verwarming, maar ook als warm water om mee te douchen of de afwas te doen.

De werking van een zonnecollector

De werking is niet zo complex van een zonnecollector. Een zonnecollector heeft meerdere metalen buizen waar een vloeistof in zit. De zon warmt de vloeistof op en loopt daarna door de buizen heen. Het warme water gaat naar een voorraadvat en blijft daar warm. Het warme water stroomt hier uit en nieuw leidingwater wordt weer opgewarmd om te gebruiken. Het gebeurt allemaal vanzelf en de zon zorgt voor een mooie hoeveelheid warm water.

Bronnen:
https://www.premie-zonnepanelen.be/
https://www.zonne-energiegids.be/
https://www.zonneboiler-informatie.be/