De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Zwam en schimmels

Vocht in huis is niet fijn, het zorgt voor een ongezonde leefomgeving en dat willen we niet. Vocht kan hele nare dingen veroorzaken zoals zwam en schimmels in huis. Dit klinkt niet alleen naar, maar dat is het ook. De bestrijding is niet eenvoudig en is zeer ingrijpend.

Hoe kom je aan zwam en schimmels?

Een zwam of schimmel doet het beste in donkere of slecht verlichte ruimtes met een contante temperatuur, een hoge luchtvochtigheid en weinig ventilatie. Schrik niet, maar als je hier niks aan doet, dan kan deze een strekkende meter per jaar groeien. Ook zijn ze moeilijk uit te roeien en kunnen soms na 9 jaar gewoon weer actief worden. Je moet ze bestrijden en goed opletten dat ze niet ergens anders weer een plekje vinden om op te groeien. Zoals bij zoveel problemen in huis is woningisolatie een belangrijk punt om aandacht aan te besteden in het gevecht tegen vocht in je huis. Als je dit goed aanpakt haal je hier veel plezier uit en een gezonde leefomgeving.

Hoe bestrijd je zwam en schimmels?

De bestrijding van zwam en schimmel is zeer afhankelijk van de plek waar het zich bevindt. Zit het in je kruipruimte, dan moet deze tot 20 cm worden afgegraven. Heb je een gemetselde fundering? Dan moet je de voegen schoonmaken en het metselwerk schoonbranden om vervolgens het afgegraven deel ook compleet schoon te branden. Daarna ga je de plekken met chemicaliƫn te lijf. Aangeraden wordt om daarna schoon zand neer te leggen.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.