De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

zzzz

Spouwmuurisolatie Drechterland

Spouwmuurisolatie Drechterland

Ook voor jouw woning of kantoorpand in Drechterland kun je spouwmuurisolatie aanschaffen, indien deze gebouwd is tussen 1920 en 1976. Van de verschillende soorten isolatie (zoals vloerisolatie, dakisolatie en kruipruimte isolatie) is deze vorm het meest interessante omdat je het hoogste rendement per euro aan investering kunt behalen. Daarom is de isolatie van de spouwmuur zeker de moeite waard. En kun je soms in Drechterland zelfs subsidie krijgen.

Spouwmuurisolatie plaatsen in Drechterland ?

Spouwmuurisolatie is alleen te gebruiken in huizen in Drechterland die na 1920 en voor 1976 gebouwd zijn omdat in dit geval het om lege spouwmuren gaan. Het na-isoleren van de spouw wordt uitgevoerd door in deze lege ruimte een bepaald isolatiemateriaal te plaatsen, zoals isolatiechips of isolatieparels. Woningen die na 1989 gebouwd zijn hebben vrijwel altijd al een vorm van spouwmuurisolatie. Verder is het belangrijk om te weten dat de spouw schoon dient te zijn en dus vrij van bijvoorbeeld bouwafval, cementresten, cementbaarden of zand.

Zie ook:
Spouwmuurisolatie
Wat kost spouwmuurisolatie?
Verschil tussen gevelisolatie en spouwisolatie?
Kosten spouwmuurisolatie
Levensduur spouwmuurisolatie
Spouwmuurisolatie plaatsen
Soorten spouwmuurisolatie
Subsidies spouwmuurisolatie

Rendement

Type woning in Drechterland Type isolatie Totale investering Totale besparing
Gemiddelde woning in Drechterland Spouwmuurisolatie €2000,- euro €570,- euro p.j.
2-onder-1 kap woning Spouwmuurisolatie €2000,- euro €550,- euro p.j.
Rijtjeswoning Spouwmuurisolatie €750,- euro €200,- euro p.j.
Appartement Spouwmuurisolatie €700,- euro €190,- euro p.j.

Een isolatiebedrijf kan je meer vertellen over het rendement, de jaarlijkse besparingen en de kosten spouwmuurisolatie. Kom in contact met specialisten.

Lege spouw opvullen met isolatie

Bij een bestaande woning met een lege spouw in Drechterland kan je die uiteraard volledig laten opvullen met spouwmuurisolatie. Het resultaat is een aanzienlijke winst in warmte. De buitenmuur moet dus voldoende ademend zijn, anders krijg je vochtproblemen in de woning of kan na verloop van tijd sommige isolatiematerialen nat worden. Een geschilderde buitenmuur is bijvoorbeeld ook een risico. Het opvullen van de spouw gebeurt door op regelmatige afstand gaten te boren in de muur van buitenaf en die dan vol te spuiten. De gaatjes worden achteraf vakkundig weggewerkt en zijn naderhand niet meer te zien.

Als je bestaande spouw te klein is, bijvoorbeeld 2 cm breed, dan heeft het geen zin om die te laten volspuiten. De energiewinst is dan te klein en het risico op vochtproblemen te groot. Een mogelijk alternatief is de buitenmuur weg te nemen en dan een nieuwe buitenmuur met isolatie te plaatsen, ook wel gevelisolatie genoemd.

Gratis isolatie offertes in je mailbox?

Benader lokale isolatiebedrijven en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van isolatie aanbieders naast elkaar te leggen kun je besparen op de aanschafkosten. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!

Meer informatie: